Review AH Proteïnereep - Balanza

De laatste tijd komen er zoveel proteïnerepen uit dat ik het nauwelijks meer kan bijhouden, maar ik doe natuurlijk mijn best! Deze proteïnereep van de Albert Heijn trok mijn aandacht, omdat het een reep is met citroensmaak. Dit zie je niet vaak en laat ik hier nou net enorm fan van zijn! Ik ben benieuwd. Jij ook? Lees hier mijn review AH Proteïnereep  verder!

Review AH Proteïne reep 

De AH Proteïne reep is gemaakt van zonnebloemeiwit, pompoenpit, cashewnoten, pinda’s en citroenolie. Zonnebloemeiwit vind ik een bijzonder ingrediënt. Ik ben dit nog niet eerder tegen gekomen in een proteïne reep. Zonnebloemeiwit is gemaakt van zonnebloempitten. Door een speciaal proces word alleen het eiwit uit de pit gehaald en gebruikt voor de proteïne reep. Ook bevat de reep inuline, dit is een voedingsvezel die aan producten kan worden toegevoegd om het product rijker aan vezels te maken. Hier worden jouw darmen ontzettend blij van.

Eén verpakking bevat 3 repen van 30 gram en kost 2.49. Je vind de repen in het mueslirepen schap. Naast de citroen variant is er ook nog een dadel en pompoenpit variant. 

Ingrediënten: voedingsvezel (inuline), 19% zonnebloemeiwit, 16% pompoenpit, 10% cashewnoot, 10% pinda, dadelpuree, rijstebloem, agavesiroop, rijsteiwit, 0.9% citroenolie, zout.

Voedingswaarden per reep (30 gram)

energie118 kcal
koolhydraten7,8 g
eiwit6 g
vet
waarvan verzadigd
5,4 g
1 g
vezels6,9 g
zout0,18 g
  

Mijn oordeel

Aanbevelen of niet?

De repen ruiken erg lekker naar citroen. Helaas valt de smaak vervolgens best wel tegen. De reep is erg zoet, maar tegelijkertijd ook zout. De zure smaak van de citroen vind ik hier niet goed bijpassen. De repen zijn verder wel lekker chewy, wellicht is de andere smaak beter. De reep bevat veel vezels, 6.9 gram per reep! Ook bevat de reep in vergelijking met vergelijkbare eiwitrepen veel eiwit. Hier maakt mijn diëtistenhart een sprongetje van. Echter vind ik het jammer dat er dadelpuree en agavesiroop aan de reep toegevoegd zijn. Hierdoor bevat de reep iets meer dan 1 suikerklontje per reep. Al met al vind ik de ingrediënten en de voedingswaarde van de repen prima. Af en toe voor een tussendoortje zou deze reep een goede optie zijn. Maar met oog op de hoeveelheid suiker vind ik dat er mooiere producten zijn die meer voor je gezondheid kunnen doen. 

Benieuwd naar de andere eiwitrijke producten? Bekijk dan de review voor Skyr. Wil je een andere eiwitrepen vergelijken? Bekijk dan de reviews voor liga proteïnerepen en de b’tween proteïne reep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *