Review Magioni bloemkool pizzabodem - Balanza

Ik ben een grote fan van pizza’s. Kaas, vlees, vis of groenten. Ik probeer alles en vind het leuk om te experimenteren. Nu weet ik dat een pizza uit de supermarkt of bij de plaatselijke Italiaan niet super goed past binnen een gezond eetpatroon, maar daar is wat op gevonden! Tijdens mijn boodschap ronde kwam ik namelijk pizzabodems tegen van Magioni. Deze bodem is gemaakt van veel groente en wordt verkocht als een healthy guilty pleasure. Ik was nieuwsgierig geworden, dus besloot ik een pizza avond in te plannen, met een gezonde pizza van Magioni. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan vooral mijn review Magioni bloemkool pizzabodem verder!

Review Magioni bloemkool pizzabodem

Op de verpakking van de bodems werpen valt mij de claim ‘vegan’ op. Daarnaast staat er  groot op de verpakking dat de bodem voor 45% uit bloemkool bestaat. Veganistisch houdt in dat het product geen dierlijke producten bevat, dus bijvoorbeeld ook geen eieren en melk! Groenten bevatten vitamines, mineralen en in kleine hoeveelheden vezels. Dagelijks wordt door de Gezondheidsraad aanbevolen om dagelijks 250 gram groenten te eten. 

Eén verpakking bevat 2 pizzabodems en kost 3.95. Naast de bloemkoolvariant heb je ook bodems met als basis paprika en een soort met als basis courgette. Je vindt de pizzabodems in de koeling en worden voornamelijk belegd en gegeten als avondeten.

Ingrediënten: Tarwebloem, groenten (45%): bloemkool, gist, koolzaadolie, zout, conserveermiddel (E281).

Voedingswaarden per pizzabodem (195 gram)

energie431 kcal
koolhydraten80.0 g
eiwit15.0 g
vet
waarvan verzadigd
4.7 g
0.6 g
vezels5.7 g
zout1.0 g
natrium 

Mijn oordeel

Aanbevelen of niet?

Ik vond de bodems er een beetje smakeloos uit zien, maar schijn bedriegt! De bodem moet voor dat je het belegt nog eventjes in de oven. Op deze manier krijg je een redelijk knapperige bodem en dat maakt de structuur van de pizza zo lekker! De smaak is ook lekker, je proeft niet goed terug dat je een groente pizzabodem eet. Qua koolhydraten komt deze bodem redelijk in de buurt van een normale pizza en dat vind ik wel jammer. Vooral omdat men deze pizzabodems koopt met het idee dat ze gezonder en beter zijn dan een normale pizza. De pizzabodems zijn lager in calorieën, lager in zout en bevatten voor 50% groenten. Naast die groenten is de bodem dus ook nog steeds voor 50% van bloem. Dus nog steeds redelijk wat koolhydraten en ook redelijk laag in vezels. Als diëtist vind ik dit jammer van het product. Het idee is namelijk super leuk, maar de voedingswaarden had ik mooier verwacht. Ik vind de pizzabodems lekker en geef ze op basis van smaak, geur, structuur en kleur een 4/5, maar gezien vanuit het oogpunt van de diëtist is het geen product niet veel beter dan een normale pizza.

Ben jij een pizza liefhebber? Misschien is het recept voor een gezonde Hawaii pizza wat voor jou! Benieuwd naar meer reviews van producten? Wij schreven ook een review over zero mueslirepen van B’tween?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *